Accessinformation Midskogsberget

Vi har precis som ifjol blivit kontaktade av länstyrelsen då det rapporterats häckande fågel på Midskogsberget.

Styrelsen har därför beslutat att vi agerar på samma sätt som tidigare år, dvs att stora väggen är stängd för klättring från och med nu. Länstyrelsen kommer att göra en inventering i mitten av juni, och om de ger klartecken kan vi släppa på förbudet då.

Sträckningen på avstängningen gäller från Hall of Fame till och med Superchoss. Det är alltså ok att klättra på omkringliggande sektorer, under förutsättning att man inte påverkar fåglarna.

Skulle man se att fåglarna blir störda och varnar när man är någon annanstans på berget måste man naturligtvis avlägsna sig, även om man inte befinner sig vid Stora väggen.

Skyltar med den här informationen kommer att sättas upp runt den berörda delen av klippan, så att även besökare vet vad som gäller. Vänligen respektera denna avstängning, vi vill inte riskera permanenta klätterförbud!

Hoppas att vi får möjlighet att se er vid några andra klippor under tiden! Har man inte varit till Tunbyn, Brattberget eller Liden så kan dessa rekommenderas sommartid, då det är svalare där än på Midskogs. Sedan finns det ju så klart mängder med bouldering också.

Denna information kommer även att läggas upp på hemsidan, sundsvallsklatterklubb.se, 27crags.com, samt i klätterförbundets accessdatabas.

Mvh,
Styrelsen genom Jonas